05 oktober 2023

Waar moet je op letten bij refurbished laptops?

Bij het kopen van een refurbished laptop zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardig product aanschaft. In deze blog bespreken we een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden:

Betrouwbaarheid van de verkoper
Wanneer je een refurbished laptop gaat aanschaffen is het belangrijk om deze via een gerenommeerde en betrouwbare verkoper aan te schaffen. Je kunt via zoekmachines kijken hoe betrouwbaar de website is, kan je veel vinden over het bedrijf? Zoals bijvoorbeeld KVK inschrijving en contactgegevens? Ook is het verstandig om (online) recensies te bekijken op websites als Webwinkelkeur.nl of Trustpilot.com. De ervaring van anderen vertelt je vaak wat je wilt weten.

Ook de garanties die een verkoper geeft op de laptop zegt wat over de betrouwbaarheid. Omdat een refurbished laptop natuurlijk eerder is gebruikt, en door jou nogmaals gebruikt gaat worden, is het belangrijk dat er goede garanties worden gegeven op het apparaat. Een goede garantieperiode geeft je gemoedsrust en beschermt je tegen eventuele defecten of problemen na aankoop. Controleer daarnaast het retourbeleid van de verkoper voor het geval de laptop niet aan je verwachtingen voldoet.

Kwaliteit
Je kunt altijd vragen naar het refurbishment-proces dat de laptop heeft ondergaan. Dit kan onder meer het vervangen van onderdelen, het reinigen van de laptop en het uitvoeren van tests zijn om ervoor te zorgen dat alles correct werkt.

Controleer ook altijd de fysieke staat van de laptop. Let hierbij op krassen en deuken. Bij een betrouwbare verkoper worden zulke gebruikerssporen ook netjes van tevoren aangegeven. Vraag daarnaast naar de batterijduur en controleer of de batterij nog in goede staat verkeert. Een zwakke batterij kan de bruikbaarheid van de laptop beperken.

Behoefte
Zorg ervoor dat de specificaties van de laptop aan je behoeften voldoen. Controleer de processor, RAM, opslagruimte, grafische kaart en andere belangrijke specificaties. Als je specifieke accessoires of software moet gebruiken, controleer dan of de refurbished laptop compatibel is en of het apparaat wordt geleverd met een ge├╝pdatet en legitiem besturingssysteem. Zorg ervoor dat alle benodigde stuurprogramma’s en software zijn ge├»nstalleerd.

Prijs
Vergelijk de prijs van de refurbished laptop met de prijs van een vergelijkbaar nieuw model. Zorg ervoor dat je waar voor je geld krijgt.

Over het algemeen is het belangrijk om grondig onderzoek te doen, vragen te stellen aan de verkoper en ervoor te zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt bij het kopen van een refurbished laptop. Bij Daans Magazijn beantwoorden we graag al jouw vragen en kunnen we aan de hand van jouw wensen en behoeften kijken welke laptop het beste past. We beschikken over een technisch team dat zowel een RAM als SSD- upgrade kan uitvoeren en zo de laptop naar wens kan inrichten!

D-two is nu Vooruit

Nog steeds dezelfde kwaliteit en vertrouwde contactpersonen, maar met een nieuwe vooruitstrevende naam.