IT Personeel

Personeelstekort in de ICT? Denk creatief!

Het is inmiddels algemeen bekend dat er in Nederland een groot tekort is aan IT personeel. We horen dit bij al onze partners en klanten. De zoektocht naar personeel is lastig en vacatures zijn moeilijk in te vullen. Deze situatie doet zich niet alleen voor in de IT, maar over de gehele linie in het Nederlandse bedrijfsleven. Ons advies? Kijk verder dan de klassieke manier van personeel werven. In deze blog delen we graag een manier om buiten de gebaande paden te treden.

Partnerships en arbeidstalent

 

Veel organisaties houden nog steeds vast aan een klassieke manier van personeel werven.  Wanneer er personeel nodig is, doordat er bijvoorbeeld iemand vertrekt of doordat er nieuwe opdrachten zijn, dan wordt er een vacature gemaakt en online gezet. Hierbij wordt er minder vaak gekeken naar mogelijke partnerships of een creatieve aanvulling vanuit de maatschappij.

Bij D-two werken wij veelal met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Echter, zien wij dit niet als een arbeidsbeperking, maar eerder als een arbeidstalent. Deze doelgroep beschikt over de juiste eigenschappen en kwaliteiten zoals toewijding, enthousiasme en leergierigheid.

Veel bedrijven zijn sceptisch over deze inzet, maar wanneer wij hen uitnodigen om eens langs te komen om te kijken hoe ons bedrijf wordt gerund, zijn zij verbaasd en enthousiast over wat wij voor elkaar krijgen. 

 

Neem iedereen mee

 

Het blijft belangrijk om de waarde van diversiteit te benoemen. Een diverser bedrijf is aantoonbaar succesvoller op langere termijn. In Nederland zijn er in totaal 1,2 miljoen mensen met een arbeidsbeperking.

Veel van onze vaste krachten werken bij D-two op locatie in Elst. Daarnaast staan zij te popelen om bij onze partners aan de slag te gaan. Regelmatig komen er verzoeken van organisaties die extra handjes nodig hebben bij een verschillende projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhuizen van werkplekken of het aansluiten van nieuwe apparatuur.

Het (her)inrichten van een werkplek is specialistisch en tijdrovend werk. In veel gevallen heeft het eigen (IT) personeel hier geen tijd voor. D-two is gespecialiseerd in het inrichten van vaste en flexibele werkplekken en het ondersteunen van kleine en grote organisaties. Het is wellicht niet het eerste waar je aan dacht, maar de inzet van de doelgroep kan in zo’n situatie een mooie uitkomst zijn. 

Ook wij begrijpen dat niet iedere vacature door iedereen kan worden ingevuld, maar wij zien gelukkig wel dat het een enorme bijdrage/aanvulling kan zijn. Eens kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, neem contact op met ons via 0481377802.