Hergebruik en recycling

IT Recycling

Bij D-two streven we naar hergebruik van IT-hardware. Zo kunnen organisaties hun ICT optimaal verduurzamen. Dat is ook de reden waarom wij graag complete systemen innemen.
Dit is niet altijd mogelijk en daarom is het goed om te weten dat computer hardware die niet voor hergebruik geschikt is volledig wordt gerecycled. Computerafval bevat namelijk enorm veel grondstoffen die door recycling opnieuw ingezet kunnen worden. Van oude computers kan zo bijvoorbeeld weer nieuwe IT-hardware gemaakt worden.
Dus voor organisaties waarbij duurzaam (Groene IT) centraal staat is D-two dé partner voor hergebruik van oude computers en ICT recycling.

Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
Trots op alle partners waar we al jaren mee samenwerken
logo3
logo4
120x80_0009_RHDHV
logo1
logo2
120x80_0006_Catharina Ziekenhuis
120x80_0000_Rijnijssel
120x80_0008_Flynth
IT Recycling

Voordelen ICT Recyling bij D-two

D-two is een betrouwbare en maatschappelijk verantwoorde keuze bij het inleveren van oude IT-hardware. Wanneer je jouw onbruikbare apparatuur door D-two laat recyclen realiseer je werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij trainen onze medewerkers intern en bieden ze een vast dienstverband aan. Vaak is dat laatste een probleem met deze doelgroep. Door samen te werken met D-two op het gebied van IT-recycling zorg je ervoor dat wij meer mensen met een arbeidsbeperking aan een vaste baan kunnen helpen.

Daarbij is het goed om te weten dat D-two de ingeleverde componenten door gecertificeerde recyclers laat verwerken. Zo ben je er zeker van dat het optimale uit jouw oude en onbruikbare hardware gehaald wordt.

Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
IT Recycling

Hoe werkt ICT recycling?

Wanneer IT-hardware echt niet meer voor hergebruik in aanmerking komt, is recycling de volgende stap. Recycling speelt een belangrijke rol bij het verminderen van E-waste. In IT-apparatuur zitten veel verschillende grondstoffen die, ook al is een apparaat defect, kunnen worden gerecycled.

D-two ontmantelt de apparatuur en scheidt de verschillende componenten. Deze worden vervolgens ingeleverd bij een gecertificeerde recycler. Daar worden de ingeleverde componenten verder uit elkaar gehaald zodat er separate grondstoffen voor hergebruik overblijven.

Recycling van computer hardware

Op het moment dat computer hardware niet meer geschikt is voor hergebruik zal het gerecycled worden. Datadragers zoals IDE- en SSD harde schijven worden bij binnenkomst bij D-two geregistreerd en gewiped. Op deze manier is het onmogelijk data terug te halen. Daarna wordt gekeken of de PC of laptop waar de harddisk in zit nog bruikbaar is voor hergebruik. Indien dit niet het geval is wordt het product naar de recycling afdeling gebracht. Hier wordt het uit elkaar gehaald en worden de componenten gescheiden. Deze gescheiden onderdelen worden ingeleverd bij gecertificeerd recyclers die zoveel mogelijk grondstoffen uit de oude computer onderdelen halen.

Zo zorgt D-two ervoor dat IT-recycling van overbodig geworden computer hardware optimaal gebeurt.

Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
Contact

Heb jij oude apparatuur staan?

Wil je meer informatie over IT-recycling of oude hardware inleveren? Neem dan contact op met ons.

Direct contact opnemen
Garanties

Waarom D-two?

Waarom veel organisaties voor D-two kiezen heeft verschillende redenen. In ieder geval spelen onderstaande kenmerken hier een belangrijke rol bij. Kies ook voor D-two als IT Life Cycle partner en wij garanderen dat onderstaande ook voor jouw organisatie geldt:

Verkleining van de CO2 footprint van jouw organisatie.

Creatie van subsidie-onafhankelijke werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Overzicht van alle afgevoerde IT-hardware door onze uitgebreide maatwerkrapportage. Deze is direct te importeren in jullie CMDB.

Dataveiligheid wordt gegarandeerd door het veilig en volledig wissen van gegevens conform de GDPR met gebruik van Blancco software.

Een eerlijke restwaarde voor alle afgevoerde IT-hardware. Hierbij heb je de keuze om deze restwaarde te doneren aan een goed doel naar keuze, een ondersteunend programma voor medewerkers te ondersteunen of de restwaarde direct op jullie rekening te laten storten.

ICT Lifecycle Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage
Fotografie van: DTWO ElstMarithaime 5Fotoreportage