29 juni 2017

Opkopen oude hardware

Op het moment dat oude hardware vervangen wordt, verdwijnt het daarna veelal in de opslag. Dit zal veilig moeten gebeuren, want op de harddisks staat nog bedrijfsdata. Eenmaal opgeslagen vermindert IT-apparatuur snel in waarde.

D-two biedt een duurzame oplossing om van deze oude en overbodige hardware af te komen. In veel gevallen is deze computerapparatuur nog geld waard en D-two zorgt ervoor dat laptops, Pc’s, monitoren, servers etcetera hergebruikt kunnen worden.

 

Wij ondersteunen bij het gehele traject: inventarisatie, afvoer, logistiek, data verwijderen (wipen) en financiële afwikkeling.

 

Waarom IT hardware verkopen?

Het komt nog steeds voor dat organisaties hun oude IT-hardware laten vernietigen. Terwijl een groot deel van deze apparatuur door hergebruik nog jaren mee kan. Dat is ook de meest duurzame oplossing en draagt bij aan CO2-reductie. Groene IT krijgt handen en voeten door de verkoop van gebruikte hardware aan D-two.

 

De voordelen om overbodige hardware in te leveren zijn o.a.:

 • 100% dataveiligheid bij afvoer van de oude IT-hardware.
 • Hergebruik is duurzaam.
 • Verkoop levert restwaarde op.
 • Levensduur van hardware wordt verlengd.
 • Draagt bij aan CO2-reductie.

 

Wat levert het verkopen van oude hardware op?

Aan oude hardware hangt meestal nog een restwaarde. D-two betaalt de actuele marktwaarde uit. Het loont zich dus niet te lang te wachten met het inleveren van overbodig geworden IT-apparatuur. De restwaarde is naast de marktwaarde afhankelijk van:

 • De technische staat;
 • cosmetische staat;
 • en de configuratie (grootte harddisk, hoeveelheid werkgeheugen, soort processor etc.).

D-two als partner bij het verwerken van overbodige en oude IT-hardware levert in veel gevallen nog geld op. Een duurzame en veilige oplossing dat in veel gevallen extra inkomsten oplevert.

 

Waarom hardware verkopen aan D-Two?

Heeft jouw organisatie overbodige oude IT-hardware staan? Verkoop dit dan aan D-two. Waarom?

 • Omdat D-two arbeidsplaatsen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Vanwege dataveiligheid. Data wordt 100% veilig gewist en jullie ontvangen een data wipe certificaat.
 • Hergebruik is enorm duurzaam en bespaart CO2 uitstoot.
 • Voor de restwaarde. Wij maken het bedrag over of het geld kan gedoneerd worden aan een goed doel.

 

Dataverwijdering bij verkopen van hardware

Heeft jouw organisatie nog PC’s en monitoren staan die overbodig geworden zijn? Of wellicht laptops en servers? Dan is het wel belangrijk dat alle data veilig verwijderd wordt. Zet ze niet in opslag, maar lever ze in bij D-two. Wij zorgen ervoor dat alle data gecertificeerd verwijderd wordt.

 

Het voordeel van het verwijderen van data, ook wel data wipe genoemd, is dat de hardware daarna hergebruikt kan worden. Er gaat niets fysiek kapot en de laptop, PC of server kan dus aan een duurzaam tweede leven beginnen.

 

En met het oog op de privacywet (AVG) is het van belang dat dataverwijdering 100% accuraat is. D-two werkt hiervoor met gecertificeerde software van Blancco en je ontvangt van ons een rapportage met wipe certificaat.

 

Hoe werkt oude hardware verkopen?

Nadat wij de oude hardware opgehaald hebben op locatie zorgen wij voor een uitgebreide registratie. Hierbij worden alle items vastgelegd, inclusief configuraties en eventuele customer tags of klant labels. Alles wat verwijst naar de voormalige eigenaar wordt verwijderd zodat de hardware niet meer herleidbaar is.

 

Vervolgens wordt apparatuur zoals laptops, PC’s en servers gewiped (data verwijderd). Producten die niet te hergebruiken zijn worden gedemonteerd en gerecycled.

 

Hardware die geschikt is voor hergebruik wordt nagekeken, schoongemaakt en klaargemaakt voor verkoop en distributie.

 

Iedere relatie van D-two ontvangt een uitgebreide rapportage met informatie over opbrengsten. Daarnaast ontvangen ze wipe certificaten.

 

De relatie geeft aan wat met de opbrengst gedaan kan worden. Doneren aan een goed doel of over laten maken.

 

D-two koopt vrijwel alle hardware in. Kabels, gekannibaliseerde systemen en complete systemen. Wij verwerken o.a. laptops, PC’s, servers, monitoren, printers, alle soorten kabels, harddisks, werkgeheugen, tablets, mobiele telefoons etc.

 

Kosten hardware verkopen

In veel gevallen levert het inleveren van oude hardware geld op. D-two maakt kosten voor het transport, verwerking en reparatie van de overbodig geworden IT-apparatuur. Deze worden afgetrokken van de restwaarde en het resterende deel van het geld wordt overgemaakt.

 

Het loont zich dus om naar mogelijkheden te vragen rondom de verkoop van overbodige oude hardware.

D-two is nu Vooruit

Nog steeds dezelfde kwaliteit en vertrouwde contactpersonen, maar met een nieuwe vooruitstrevende naam.