16 augustus 2019

Floorwalking

Iedere medewerker functioneert op zijn of haar niveau. Voor een organisatie is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Om kwalitatief werk af te blijven leveren, vanwege efficiency, maar ook om plezier in het werk te houden. Om ervoor te zorgen dat personeel zich ontwikkelt binnen hun capaciteiten, en een algemene vaardigheidstraining vaak niet toereikend is, is de Floorwalking opleidingsmethode ontwikkeld.

Floorwalking met een focus op het implementeren van nieuwe IT-systemen

Iedere medewerker functioneert op zijn of haar niveau. Voor een organisatie is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Om kwalitatief werk af te blijven leveren, vanwege efficiency, maar ook om plezier in het werk te houden. Om ervoor te zorgen dat personeel zich ontwikkelt binnen hun capaciteiten, en een algemene vaardigheidstraining vaak niet toereikend is, is de Floorwalking opleidingsmethode ontwikkeld.

 

Wat is floorwalking?

Bij Floorwalking worden medewerkers kort, intensief en individueel begeleid. Dit gebeurt op de werkplek en er wordt rekening gehouden met het kennisniveau van de medewerker.

 

Floorwalking gebeurt onder begeleiding van Floorwalkers. Dit zijn communicatieve en hulpvaardige trainers die ingezet worden als organisaties met nieuwe IT-systemen of software gaan werken. Ze beantwoorden hard- en software gerelateerde vragen van medewerkers en zijn actief aanwezig op de werkvloer om te ondersteunen.

 

Voordelen floorwalking?

Het implementeren van een nieuw IT-systeem of nieuwe software kan voor weerstand zorgen binnen een organisatie. Medewerkers werken al jaren met dezelfde hardware of tools en kijken op tegen de vernieuwing. Floorwalkers helpen de materie op een laagdrempelige en hulpvaardige manier over te brengen en weerstand wordt hiermee beperkt. Ook luisteren ze goed naar de input van medewerkers. Zijn er zaken die verbetering nodig hebben of mist essentiële functionaliteit? Dan koppelen de Floorwalkers dit terug aan de beheerders van het systeem.

 

Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste voordelen van Floorwalking:

  • Individuele begeleiding op het niveau van de medewerker;
  • Begeleiding vindt plaats op de werkplek. Geen afwezigheid van de medewerker vanwege een externe training;
  • Rendement van een ‘normale’ training lager dan bij Floorwalking;

 

Wat levert floorwalking op?

Organisaties kiezen voor Floorwalking omdat ze het belangrijk vinden medewerkers met gerichte kennis op te leiden. Geen one size fits all, maar maatwerk.

 

Medewerkers staan door de inzet van Floorwalking positiever tegenover veranderingen op het gebied van IT-systemen en software. Hierdoor zal een implementatie sneller en efficiënter verlopen. Gevolg hiervan is dat de beoogde optimalisaties eerder zichtbaar zijn.

 

Floorwalking zorgt voor snelle implementatie van nieuwe IT-systemen en software. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij employability. Medewerkers worden individueel gefaciliteerd bij het kennisproces en dat heeft een positief effect op de werknemerstevredenheid.

 

Persoonlijke aanpak

D-two kijkt graag samen met jouw organisatie waar de struikelblokken liggen bij de implementatie van een nieuw IT-systeem. Daarin denken we mee en op basis van onze ervaringen kunnen wij ervoor zorgen dat jouw medewerkers optimaal worden ondersteund.

 

Floorwalking in de praktijk

Wanneer jouw organisatie kiest voor Floorwalking door D-two betekent dit dat één of meerdere van onze medewerkers uitgebreid getraind worden en op de hoogte zijn van alle dingen die bij jouw organisatie spelen. Door een goede voorbereiding hebben jouw medewerkers aan onze medewerkers een goed aanspreekpunt en kunnen probleemvragen snel verholpen worden.

 

 Waarom D-two?

Waarom veel organisaties voor D-two kiezen heeft verschillende redenen. In ieder geval spelen onderstaande kenmerken hier een belangrijke rol bij. Kies ook voor D-two als IT Life Cycle partner en wij garanderen dat onderstaande ook voor jouw organisatie geldt:

  • Verkleining van de CO2 footprint van jouw organisatie.
  • Creatie van subsidie-onafhankelijke werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Overzicht van alle afgevoerde IT-hardware door onze uitgebreide maatwerkrapportage. Deze is direct te importeren in jullie CMDB.
  • Dataveiligheid wordt gegarandeerd door het veilig en volledig wissen van gegevens conform de GDPR met gebruik van Blancco software.
  • Een eerlijke restwaarde voor alle afgevoerde IT-hardware. Hierbij heb je de keuze om deze restwaarde te doneren aan een goed doel naar keuze, een ondersteunend programma voor medewerkers te ondersteunen of de restwaarde direct op jullie rekening te laten storten.
Floorwalking iets voor jou?

Ontdek hoe floorwalking jouw bedrijf kan helpen

Staan een vlekkeloze implementatie en duurzame employabiliteit hoog op de agenda? Dan is Floorwalking zeker iets voor jouw organisatie. Neem voor meer informatie of een kosteloos advies contact op met ons.

Neem contact met ons op

D-two is nu Vooruit

Nog steeds dezelfde kwaliteit en vertrouwde contactpersonen, maar met een nieuwe vooruitstrevende naam.