Leiden, 13-06-2016 – Op woensdag 8 juni ondertekende Infotheek het contract met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Infotheek ondersteunt de Hogeschool hiermee definitief in de hardware selectie, de uitrol van nieuwe devices en de afvoer van afgeschreven werkplekapparatuur voor in ieder geval 2 jaar met 2 optionele verlengingsjaren. Om ervoor te zorgen dat het vervangingstraject en de garantie-afhandeling vlekkeloos zal verlopen, is Infotheek een samenwerking aangegaan met ICT-dienstverlener D-Two en de merkonafhankelijke reparateur MSO.

Middels een Europese aanbestedingsprocedure ging de HAN op zoek naar een strategische partner die inzicht en ondersteuning kon bieden op gebied van standaardisatie. De HAN wil hiermee de werkplekapparatuur beter laten aansluiten op de wensen van de individuele HAN-medewerkers. Daarnaast zal Infotheek zorg dragen voor de uitrol van de nieuwe apparatuur en de afvoer van afgeschreven hardware volgens de op afschrijving gebaseerde vervangingstermijnen.

Sales Director Joost Kokke is tevreden over het feit dat Infotheek de HAN heeft kunnen aantrekken als nieuwe klant. “De HAN heeft tijdens de aanbestedingsprocedure een zeer complexe opdracht aan de markt voorgelegd, waaraan wij dankzij onze logistieke expertise, het partnerschap met MSO en D-Two en onze uitstekende relatie met fabrikanten de komende jaren zeer goed invulling kunnen geven’’.

Verder was er vanuit de Hogeschool de wens een merkonafhankelijke bid-procedure uit te voeren. Infotheek vroeg hiervoor bij de diverse A-merkfabrikanten in Nederland een aanbod aan voor onder meer notebooks, desktops, beeldschermen en zero clients. “Infotheek heeft de BID-procedure en voorafgaande productpresentaties van fabrikanten zeer voortvarend en met veel energie ingezet. Uit de samenwerking in de eerste doorlopen BID-procedure kan worden geconcludeerd dat de HAN in Infotheek de strategische partner heeft gevonden, waar ze naar op zoek was.” aldus René Frielink, hoofd ICT bij de HAN.

Infotheek verzorgt het voorraadmanagement van de HAN, zodat bestelde apparatuur altijd binnen de gestelde levertermijnen wordt geleverd of geïnstalleerd door dienstverlener D-Two, dat een eigen magazijn heeft op nog geen kwartier rijden van de campussen van de HAN. Naast het uitrollen van zo’n 1200 systemen per jaar verzorgt D-Two hierbij ook de ID-tags, klantspecifieke images en het bijhouden van de CMDB Informatie. Tevens is Infotheek samen met MSO verantwoordelijk voor de garantie afhandeling.